mesiac
Streda, 8.5.2024
Meniny má Ingrida

Voľný pokec - 

Fórum na podnetné komentáre, aby ste získali body

simetra
simetra » Ailin | 6.4.2024 05:45
Ľudia, neblbnite s Pellem, voľte Korčoka :)
simetra
simetra » simetra | 7.4.2024 06:21
Aspoň z niečoho sa teším. Že nás je 1 243 709. A prajem si, aby radosť tých 1 409 255 sa stala do roku 2027 dôvodom pre radosť aj moju.
Magnician
Magnician » simetra | 7.4.2024 16:30
je mi ľúto ako veľmi sme rozdelení:)
Ailin
Ailin » simetra | 8.4.2024 07:34
Pellegrini mal príšerný horoskop, všetky mienkotvorné médiá proti sebe, a mal napríklad označenie ako proruský kandidát (len kvôli tomu, že nechce vyslať slovenských vojakov na Ukrajinu spolu s Francúzskom), neustále osočovanie pre jeho orientáciu, (ku ktorej sa nikdy nehlásil, ale nikto nemá povinnosť sa k nejakej orientácii hlásiť)... napriek všetkému ho ľudia zvolili. Ja som v sobotu večer išla spať s myšlienkou aby bol zvolený prezident, ktorý bude najlepší pre Slovensko. Svet sa teraz bude meniť, možno v USA vyhrá na konci tohto roku Tramp, a možno bude aspoň nejaká nádej pre mier na Ukrajine. Čakajú nás voľby do európskeho parlamentu a budeme musieť dúfať, že sa tam pomer síl zmení v prospech zdravého rozumu. Že tam nebudú skorumpovaní ľudia, ktorí budú uzatvárať príšerné zmluvy s pharmamafiou, kde nakúpia miliardy absolútne nepotrebných vakcín, ktoré nikto nechce a ktoré sa musia likvidovať. Európska únia nie je už taká, do akej sme vstupovali, stala sa pod vedením Van Layenovej neobyčajne prehnitou inštitúciou. Držme si všetci palce, lebo sme na jednej lodi, a skutočne by sme nemali na Slovensku medzi sebou bojovať. Môžeme mať iné názory, ale človek, ktorý má iný názor, alebo skúsenosť by nemal byť označovaný ako dezolát, ešte aj pred 89 rokom človek mohol slobodnejšie vyjadriť svoj názor ako v priebehu predchádzajúcich troch rokov. To bol asi varovný prst pre 1,4 milióna ľudí.
Magnician
Magnician » Ailin | 8.4.2024 13:25
veru,,,rozumiem
simetra
simetra » Ailin | 13.4.2024 19:20
Obe strany majú rôzne nálepky na oponentov. My sme napríklad slniečkári, vraj :) Tieto nálepky nevnímam ako siahanie na slobodu a ani tie tri roky nevnímam ako neslobodné.

Skôr ma zaráža, v čom ľudia vnímajú slobodu a neslobodu.

To, že Ficoland označil Korčoka za vojnového štváča bolo od nich hnusné. Ale zjavne to veľmi zabralo, lebo len toto označenie v ľuďoch rezonovalo. Lenže pravda to, samozrejme, nebola.

Sú to témy na dlhé rozpisovanie sa.
simetra
simetra » Ailin | 14.4.2024 19:01
Keď vyhral Pelle, vyhlásila som doma, že končím so sledovaním politiky :)
Ale dá sa to, keď ma (nás) stále niečím vytáčajú? :)

Idem sa mentálne pripraviť na výrazné ochladenie, na ktoré sa vôbec neteším :(
Magnician
Magnician » simetra | 15.4.2024 18:39
držím päste ,,,tiež riešim ochladenie
danka11
danka11 » simetra | 26.4.2024 00:04
Ggg
danka11
danka11 » marcie | 26.4.2024 00:05
Vvv
simetra
simetra » Magnician | 27.4.2024 09:34
Terajšia cesta je cestou k neslobode. Pravda a láska musí zvíťaziť. Tieto dva prejavy veľmi zarezonovali :)

https://www.facebook.com/zomriofficial/videos/792843759105515/
Ailin
Ailin » simetra | 30.4.2024 08:25
Ja sa až tak neslobodne teraz necítim. Nikto mi nezakazuje dýchať, ani ísť do lesa. Môžem ísť do zahraničia, ak chcem. Ak by som bola sedemdesiatym siedmym pohlavím, môžem sa ním vyhlásiť. Ak by bol protest, a zúčastním sa ho, nikto po mne nebude strielať. Ak chcem elektroauto nikto mi ho nezakazuje kúpiť, ak chcem nafťák takisto nie.

Ale je pravda, že sú mnohé snahy na zavedenie obmedzení hlavne v budúcnosti, ale iniciátorom, veru naša momentálna vláda nie je. Vietor fúka z iných strán.

A tým nemyslím len Európsku úniu a jej prehnitých podvodníkov s ich greendeelom vrátane podvodu s CO2, ale napríklad aj silnejúce vplyv moslimov v západnej Európe. Najnovšie protest na zavedenie kalifátu v Nemecku. Je to podobné zriadenie aké majú napríklad v Afganistane. To je nesloboda. Aj to čo sme tu zažili za predchádzajúcej vlády bola nesloboda. Ak mal niekto iný názor, okamžite ho vyhlásili za dezoláta.
simetra
simetra » Ailin | 1.5.2024 07:18
Stále spomínate predošlé roky ako niečo, čo sa vyskytlo len na Slovensku. (Covid, vojna na UK, e. kríza, z toho vyplývajúc opatrenia aj v mnohých iných krajinách) Tomu nerozumiem, že to tak máte, ale máte to tak mnohí a preto aj teraz vyhrala táto vláda.

Môj názor je, že ak toľkí zastávate konanie a vyjadrovanie terajšej vlády, máme ako krajina mega prúser. Dokazujú to udalosti a vyjadrenia na dennej báze.
Síce je tu veľa kreatívnych ľudí, ktorí to nasmerujú na vtip. Ľahšie sa takým spôsobom cez to prenáša, ale problém to nerieši.

Ale aspoň fanúšikov SNS rapídne ubudlo. Aj keď to je len kvapka v mori (problémov).


Čo sa týka zahraničnej politiky, moc to nesledujem, to sa priznávam. Ale súhlasím, že tie vetry, ktoré odtiaľ vejú, sú nebezpečné. A tak celkový pohľad je veľmi pesimistický.

Treba hľadať formu odreagovania sa.

V mojom súkromnom svete sa veľa zmenilo, keď minulý rok odišla "zo scény" moja svokra :) Žije, ale už nie pri mne. Otvoril sa mi iný svet a možnosti, po ktorých som túžila predošlé roky. A tak si užívam záhradničenie a slobodu :)


Ten prejav, ktorý som tu dala, oslovil mnohých ľudí. Vrátane umelcov. Nechcem rozpisovať koho ešte, lebo by to možno vyznelo namysleno. Mne to dalo nádej, že ešte možno to tu nie je úple stratené.
Ailin
Ailin » simetra | 1.5.2024 21:21
Ja som reagovala preto, že na neslobodu by som si momentálne nesťažovala. V Rtvs chcú momentálne dať priestor aj takým názorom ako že zem nie je guľatá a podobne. Najprv ma to znechutilo, potom ma to rozosmialo, ale prišla som k tomuto záveru: V podstate uznávam, ze niektorí ľudia asi potrebujú vysvetlenie, nakoľko zostali mysľou v 13 storočí. Mnohí by mali ísť hľadať koniec zeme, a ak by išli rovno za nosom, s úžasom by zistili ze sa nakoniec vrátia na to isté miesto. Minulá vláda takýchto "odborníkov" vyzdvihovala do výšin. Boli z odboru imunológia a tvrdili že zaočkovaní majú lepšiu imunitu ako ti co prekonali kovid, že zaočkovaní nemôžu kovid prenášať ani ho dostať a plno ďalších lží. Bohužiaľ si normálnych a skutočných odborníkov, lekárov, ktorí videli skutočnosť nikdy nepozvali a tí zostali zakázaní, len aby bol kšeft s vakcinácia. Tak dúfajme, že keď príde na tému gulatosti zeme, nepozvú do diskusie len zástancov plochej zeme, ale aj nejakú učiteľku zo základnej školy.
simetra
simetra » Ailin | 2.5.2024 04:58
No tak ja si myslím, že nás práve touto formou vládnutia dostanú silou mocou do toho 13. storočia. A ďalej si myslím, že táto forma vysielania v štátnej televízii už nikomu nepomôže, kto zanedbal učivo základnej školy, tomu to určite nepomôže, skôr ich to utvrdí v ich názoroch, ktoré sú často nebezpečné a zaostalé.
Ja som rozhodne proti takejto forme vysielania a to čo sa chystá, je naozaj návrat obrovským skokom späť, nie vývoj dopredu.

Áno, teraz valcuje internet vyjadrenie Machalu, väčšinou zábavnou formou. Ale ono je to veľmi smutné, ak niečo také vypotí človek, ktorý sa pohybuje veľmi blízko pri ministerke kultúry.

Ani sa nejdem pýtať, čo za odborníkov to nepozvali do televízie, ktorí videli skutočnosť. Hádam nie niekoho z tých, ktorí tvrdili, že ten vírus ani neexistuje a potom otočili a obvinili iných, že môžu za to, že ten ich neexistujúci vírus zabil tisícky ľudí.... A iné kraviny.


"Ako je vôbec možné, že si ľudia z voľného výbehu sami a dobrovoľne zvolia v slobodných voľbách klietkový chov?
Slobodu môže niekto vnímať ako svoje ohrozenie, pretože ju nevníma ako svoju, ale ako tých ostatných, ktorí ho obmedzujú. Obava z toho, že sloboda druhých bude pre nich nepríjemná, združuje ľudí v presvedčení, že je lepšie žiť v autokracii s obmedzenými slobodami. Je to nebezpečné, pretože ten autokrat sa v istom momente nutne uchýli k znásilňovaniu spoločnosti." (zdroj presne nemám, zistím :) )
Ailin
Ailin » simetra | 2.5.2024 07:05
Nuž, ja neviem akí by to mali byť odborníci, či niekto zo štatistického úradu, alebo z úradu verejného zdravotníctva. Podľa mňa stačilo spočítať tých, ktorí sa zaočkovali a napriek tomu vírus dostali. V mojom okolí sa nakazilo 99,9% zaočkovaných ľudí . Roznášali to kade tade, a vôbec nebola pravda, že by mali lľahší priebeh, skôr naopak, bez ohľadu na to, že boli zaočkovaní. A neočkovaní boli diskriminovaní a obmedzovaní. Štát by mal mať kontrolu nad súkromnými firmami. Nemôže minister zdravotníctva povedať, že očkovať sa bude podľa toho ako mu to nariadi Pfizer a vôbec si neoveriť účinnosť tých vakcín ( o nežiaducich účinkoch teraz ani nehovorím).
Akým zákonom, alebo nariadením súčasná vláda obmedzila niekoho slobodu?
Áno ministerka Dolinková zrušila zákon o zmene pohlavia. Takže si nebudú môcť ľudia samovoľne meniť svoje pohlavie len na základe vyhlásenia. V preklade to znamená, že ktovieaký vrah a násilník sa nebude môcť vyhlásiť za ženu len na základe svojho pocitu, a nebude premiestnený do ženskej väznice, aby tam znásilňoval svoje spoluväzenkyne. Toto sa deje napríklad vo Veľkej Británii alebo Kanade.
https://hnonline.sk/svet/96071609-muzi-ktori-vrazdili-a-znasilnovali-teraz-sedia-vo-vaezbe-spolu-so-zenami-staci-ze-sa-citia-byt-trans
simetra
simetra » Ailin | 2.5.2024 16:27
Rozumiem tomu, že čerpáme z iných zdrojov, takže Vaše informácie sú odlišné od mojich a nesúhlasím s tým, čo píšete. Zaráža ma však fakt, že aj Vaše osobné skúsenosti, či skúseností ľudí vo vašom okolí, sú tak odlišné, od mojich. Niečo tu "nehrá".

Jedno je však isté, po toľkých rôznych debatách....písať o tom už nemá žiadny zmysel. Takto diskutovať. už nemá zmysel, je to strata času.
Občas mi tie iné názory či informácie prídu akoby zo sveta, v ktorom som ja vôbec nežila.
Ja mám x zdrojov, ktoré potvrdzujú úplný opak toho, čo píšete.
A je mi jasné, že si brúsia zuby tí, ktorí boli vtedy za "dezolátov" a teraz sa dostali k moci. Nechce sa mi už o tom, je to fakt únavné.


K tomu Machalovi. Akože podľa Vás, ak je človek nevzdelaný, chýbajú mu základné vedomosti zo ZŠ, tak takého človeka má dovzdelať diskusná relácia v štátne televízii? Dávať priestor takým, ktorí hovoria totálne bludy? Diskutovať o tom, či je Zem plochá alebo nie? To je choré. To nie je demokracia a ani sloboda. Machala sa už vykrúca, hovorí o hyperbole. Mne je zle z takých názorov, takto sa vrátime do praveku.
Ailin
Ailin » simetra | 3.5.2024 06:47
Tak každý má svoje skúsenosti. Ja som mala v práci väčšinu ľudí zaočkovaných okolo seba, každý jeden dostal kovid, a každý jeden ho mal horší odo mňa a to nemám 20 ani 30 . Tí 20 - 30 roční mali horúčky, zimnice... Vôbec nie ľahký priebeh. Ja len hovorím, ak niekto vyrobí vakcínu, tak by mal za nejaké účinky aj ručiť. Ak aj napriek zaočkovaniu niekto ochorel, mali sa vrátiť peniaze štátu, ktorý túto vakcínu kúpil. Ak si kúpim počítač a ten sa po jednom zapnutí už nespustí, tak ho vrátim a budem žiadať peniaze späť. Nie je správne, aby sa súkromné spoločnosti farmamafie takto obohatili so svojim absolútnym brakom na úkor ľudí zapadného sveta. Nikto, ani v Afrike tie vakcíny nechce.
Stránka:
< 21 22 23
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...